• Cart0
    Ialt 0,00 DKK
    Your shopping cart is empty!
    Tax:
    Discount:
    Total:

Skift via telefonopkald

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

IP Ring Switch til Asterisk telefonsystem

Voice-over-IP-adgang erstatter nu analoge telefonforbindelser. Dette har haft den effekt, at telefoni og netværksteknologi smelter sammen. Selv modne PBX-systemer optager ikke længere hele rum, men kører snarere på normale pc'er og endda på indlejrede systemer som Raspberry Pi. Dette er gjort muligt for eksempel af softwarepakker som Open Source Project Asterisk og SIP-protokollen (Session Initiation Protocol).

 

IP Ring Switch kan tilsluttes telefonsystemet over det lokale netværk ligesom en VoIP telefon - bare at SIP Ring Switch ikke åbner en taleforbindelse, når der kommer et opkald, men igangsætter en omstillingshandling.


Trin 1 - Tilslut SIP Ring Switch

Ledningsføring

For at betjene SIP-ringkontakten kræves en forsyningsspænding på mellem 12V og 24 VDC eller en tilsvarende strømforsyning.

Den tilsluttede forsyningsspænding skiftes til den tilsvarende udgangsklemme i ON-tilstand.

Ønskes en potentialfri kontakt til styring, f.eks. hvis klokken drives med vekselspænding, kan der indsættes et koblingsrelæ.

Ledning af SIP Ring Switch bør kun udføres af uddannede personer.

Netværk

SIP Ring Switch skal tilsluttes en ledig LAN-terminal på Fritzbox.

 

Forsyningsspændingen tilsluttes klemme 1 og GND på klemme 3.
For udgang 0 for eksempel til klemme 4, med tilhørende jord på klemme 5.   

  


Trin 2 - Konfigurer netværk

For at få pålidelig adgang til Asterisk-telefonsystemet, bør SIP-ringekontakten altid have en statisk IP-adresse tildelt.

I netværk, hvor IP-adresser er tildelt af DHCP, skal adressen enten være fast tildelt i DHCP-systemet eller ligge i et IP-område, som er udelukket fra DHCP-adressetildeling.

For at tildele SIP-ringkontakten en statisk IP-adresse skal du bruge en Windows-pc til at starte WuTility tool.

Klik på IP-adresseikonet for at starte dialogen for IP-adressetildeling. Indtast den ønskede IP-adresse her, og klik på knappen Næste .

SIP Ring Switch kan nu nås på den tildelte adresse.


Trin 3 - Konfigurer et lokalnummer i Asterisk-telefonsystemet

For at SIP-ringekontakten skal kunne skifte ved hjælp af et opkaldsnummer, skal der være oprettet og konfigureret et lokalnummer i telefonsystemet for hver ønsket omstillingshandling.

 Vælg  Udvidelser i menugrenen  Programmer . Klik her på  + Tilføj udvidelse  og opsæt der en ny udvidelse til den ønskede skifthandling.


Trin 4 - Konfiguration af SIP Ring Switch

SIP grundlæggende indstillinger

Nu skal SIP Ring Switch konfigureres til registrering på Asterisk telefonsystemet. Log på som administrator på SIP-ringkontaktens webgrænseflade, og vælg  Kommunikationsstier >>SIP .

Aktiver  SIP-adgang under  SIP-grundindstillinger  og indtast adgangsdataene for dit Asterisk-telefonsystem. For  adgangskode  skal adgangskoden til udvidelsen indtastes. Bekræft derefter ved at klikke på knappen  Anvend  .

Udvidelsesbeholdning

For at tilføje en ny udvidelse, der skal repræsenteres af SIP-ringkontakten, skal du klikke på knappen  [Anwenden] =Tilføj  .

SIP-adressen indtastes   ved hjælp af følgende syntaks:

<Brugernavn>@<telefonsystemets IP-adresse>

For  SIP-typen  skal SIP-proceduren, der bruges af telefonsystemet, vælges. Bekræft dine indtastninger med  Anvend  , så de kan indtastes i inventarlisten.

opkaldsoversigt

For at forhindre tilfældige eller uautoriserede opkald til at udløse omstillingshændelser, kan opkaldere opføres i opkaldsoversigten, som har tilladelse til at få adgang til SIP-ringekontakten.

Der er to måder at gøre dette på:

Lær Nye Opkaldsnumre

Klik på knappen  Scan  .

Klik på Start og ring derefter til det tilhørende lokalnummer.

SIP-ringekontakten bruger Scan-tilstand til at indsamle SIP-adresserne for alle indgående opkald, indtil du klikker på  Stop .

Fremhæv de SIP-adresser, du har for at føje til  opkaldsfortegnelsen .

Tilføj Nye Opkaldsnumre Ved At Indtaste

For manuelt at indtaste en SIP-adresse skal du klikke på knappen  Tilføj  

Indtast den ønskede  SIP - adresse . Syntaks er vigtig her:

<sip: Opkaldsnummer @ IP for telefonsystemet >

Brug af "*" som jokertegn gør det muligt at tillade et hvilket som helst ønsket tal. Efter at have klikket på  Anvend  tilføjes SIP-adressen til inventarlisten.

Ved at klikke på knappen  Rediger  kan du ændre indtastningerne, for eksempel for at tildele et meningsfuldt  aliasnavn  .

Konfigurer output til impulser

Almindeligt brugte barrierekontrollere kræver en kort kontrolimpuls til åbning og lukning. For at få en udgang nulstillet automatisk, for eksempel 2 sekunder efter aktivering, skal den konfigureres til Pulse mode.

I SIP Ring Switch-konfigurationen skal du vælge  Grundindstillinger>>Udgange  og for den ønskede udgang  Avancerede indstillinger . Der aktiveres  Pulse Mode  og for  pulsvarighed indtast  2000 ms.

Indstil omskiftningshandling

Nu skal du angive, hvilken udgang der skal skifte, når der kommer et opkald på hvilket lokalnummer. I menutræet skal du klikke på  Handlinger  og derefter på knappen  Tilføj  .

Vælg  SIP som  udløser . Vælg det lokalnummer, der skal bruges til at udløse handlingen, når der foretages et opkald. I inventarlisten bestemme, hvem der skal skifte via opkald. Til sidst vælges som initiator  Switch Output > Switch output på denne Web-IO  og derefter den udgang der skal skiftes. Som koblingstilstand skal ON være aktiveret.

Efter bekræftelse ved at klikke på  Anvend  -knappen er SIP-ringkontakten klar til at skifte.

Specification of product

Læst 174 gange Senest ændret fredag, 21 oktober 2022 01:50