• Cart0
  Ialt 0,00 DKK
  Your shopping cart is empty!
  Tax:
  Discount:
  Total:

Datastation til BOS digitale radioer

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Opgaven

BOS digitale radioer fra Sepura, der bruges af Wuppertal brandvæsen, er forsynet med nye kodestik til tastaturtildeling, gruppetildelinger osv. Omkring 1-2 gange om året. Til dette formål har enhederne eller de tilhørende opladnings- / programmeringsstationer - afhængigt af modellen - et RS232- eller USB -interface. Begge grænseflader kræver programmerings -pc'en (klienten) i umiddelbar nærhed, så der kun er tre standardmuligheder for at udføre en kommende omprogrammering med de alvorlige ulemper anført i hvert enkelt tilfælde:

 

1. Programmerings-pc'en skal være fysik ved radioen

 • høje omkostninger / tidsudgifter til on-site programmering på de enkelte lokationer af en medarbejder. Hvis radioerne i øjeblikket er i brug på denne dato, er der risiko for dobbeltrejser

2. Radioen tilsluttes programmerings -pc'en

 • høje omkostninger / tidsforbrug for de "medvirkende" medarbejdere
 • Overbelastningsrisiko af programmeringsstationen (alle radioer kommer på samme tid) eller stor organisatorisk indsats for at lave aftaler

3. On-site installeret programmerings-pc (klient)

 • Installation af en permanent pc er ikke mulig på grund af miljøforholdene mange steder (værksted, bilhal osv.)
 • Installation af en permanent pc er yderst kritisk med hensyn til databeskyttelse og IT -sikkerhed
 • stor risiko for fejl i pc'en i 24/7 drift
 • højt strømforbrug

Af disse grunde designede afdelingen for Wuppertal brandvæsen med ansvar for radioteknologi følgende netværksbaserede datafyldningsstation og implementerede den i praksis i samarbejde med W&T.

Løsningen: datafyldningsstation

Hjertet i datastationen er W&T USB -serveren. Opladnings- / programmeringsstationerne er forbundet på stedet til dets to USB-porte enten direkte eller via en USB > RS232 -konverter. Softwarens modstykke er USB -omdirigering på en central pc med Sepura -radiomanageren. Dette integrerer de "eksterne" radioer, der er tilsluttet USB -serveren, i Windows -systemet, som om de var lokalt på computeren. Mekanisk er datastationen designet som et robust, plug-in IP54 væghus, så installationen er begrænset til vægmontering og tilslutning af alle komponenter.

Datafyldningsstationen blev implementeret i to hardwareversioner til 1-vejs og 5-vejs ladestationen fra Wetech. Ud over forbindelsen til den respektive ladestation er der også mulighed for at integrere det specielle tilslutningskabel til programmering af permanent installerede radioenheder i udrykningskøretøjerne i begge varianter.

Enkel og effektiv

I øjeblikket er tre datafyldestationer installeret og i drift på to steder i Wuppertal brandvæsen. I fremtiden bør hvert sted være udstyret med mindst én datafyldningsstation. Som følge heraf er den praktiske proces med programmering af radioenheder nu meget praktisk og let for alle involverede: En afventende opdatering gemmes på serversiden som en tilsvarende programmeringsstak for alle registrerede radioenheder i Sepura radiomanageren. Dette overvåger uafhængigt de programmerings- / ladestationer, der er forbundet til datafyldningsstationen, og programmeringen starter automatisk, så snart en radio er sat der.

Fordelene ved datastationen kort fortalt:

 • ingen installation på stedet af pc'er
 • Ingen problemer med databeskyttelse / IT -sikkerhed, da der ikke er nogen lokal kontrolmulighed via mus, tastatur osv.
 • Strømforbrug ca. 3-5W
 • ingen sårbare drev og mapper
 • minimal administrativ indsats for opdateringer, ingen "rejsetrafik" fra medarbejdere eller radioer

Fra et økonomisk synspunkt vil konceptet med datafyldningsstationen for byen Wuppertal sandsynligvis betale sig selv efter blot et par opdateringer blot ved at eliminere den nødvendige tid. Ifølge skøn fra de ansvarlige brandvæsenets ansatte ville en konventionel opdateringsaktion for alle radioenheder på lokaliteterne i Wuppertal-området have taget omkring 6 mandage. På den anden side er der hardwareomkostninger på kun ca. 500 € (plus montage- / installationsomkostninger) pr. Komplet datafyldestation.

Et eksempel på hvorledes man kan optimere arbejdsprocessen og spare tid og penge - og tænke på unødvendig transport. 

Læst 282 gange Senest ændret mandag, 23 august 2021 16:57