• Cart0
  Ialt 0.00 DKK
  Your shopping cart is empty!
  Tax:
  Discount:
  Total:

Access to W&T devices from the Internet using DSL

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Applikation for Web-IO Analog / Digital / Klima, Com-Server, RFID-Server

Øget transmissionshastighed sammen med faldende priser har gjort DSL til standardløsningen for internetadgang i de senere år. I modsætning til de traditionelle udgående applikationer som internetbrowsere og e-mail-klienter kræver indgående forbindelser, at nogle punkter som beskrevet nedenfor overholdes. Som vist i illustrationen bruger vi som et konkret eksempel et web-termometer installeret på intranettet, der kan læses og konfigureres fra internettet. Dette gør det muligt for servicepersonalet at udføre deres arbejde uden for normal arbejdstid og for at få adgang til de aktuelle temperaturværdier eller enhedskonfiguration fra et hvilket som helst sted.

Internet access

Reserverede IP-områder bruges til private netværk til at kommunikere inden for intranettet. Afhængig af netværksklassen kan disse ligge inden for følgende områder:

Class A: 10.0.0.0 - 10.255.255.255
Class B: 172.16.0.0 - 172.31.255.255
Class C: 192.168.0.0 - 192.168.255.255

Linket til internettet er routeren, som den respektive internetudbyder (på WAN-siden) tildeler en officiel IP-adresse til. Dette sikrer, at routeren altid kan pålideligt identificeres på internettet. Ud fra perspektivet af en udgående forbindelse som f.eks. Browseren bliver netværket skitseret her i drift i plug & play mode. Måladressen til kommunikationspartneren på internettet er kendt, og forbindelsen åbnes fra det interne netværk. Simpelthen, for udgående pakker er routeren simpelthen der for at erstatte afsenderadresserne med sin officielle WAN-sideadresse. I tilfælde af pakker, der kommer fra internettet inden for denne forbindelse, erstattes destinations IP'en derefter med stationen i intranettet. Denne enkle adresseudveksling i IP-header udført af routeren gør det muligt at forbinde et helt intranet med forskellige stationer til internettet ved hjælp af blot en af ​​de korte officielle IP-adresser.

Men ligesom i traditionel telefoni ønsker vi ikke at være begrænset til at ringe til bare andre stationer, men også muligheden for at blive kaldt er også et krav. For at gøre web-termometeret "synligt" skal følgende punkter overvejes:

 • Er routerens IP-adresse statisk eller dynamisk?
 • Hvad er den nuværende, officielle IP-adresse til routeren, og hvordan får jeg den aktuelle IP til routeren til enhver tid?
 • Modtager routeren indgående forbindelser, og til hvilken intranetstation er disse videreført?

 

Faste eller dynamiske IP-adresser

Grundlaget for enhver dataudveksling på internettet er IP-adresser, uanset ansøgning eller protokol. Hvad angår DSL-forbindelser tilbyder ISP generelt to muligheder. Den simpelt, omend mere kostbare løsning, bestiller en statisk IP-adresse. I dette tilfælde er du kun nødt til at bekymre sig om overførsel af de enkelte tjenester til intranettet som beskrevet under NAT. Et mere omkostningseffektivt alternativ, især til lejlighedsvis adgang, er de standard DSL-priser med dynamiske adresser. Hver gang en DSL-forbindelse åbnes, tildeler leverandøren en ny adresse til routeren fra leverandørens pool. Mange routere tilbyder en særlig funktion til at offentliggøre deres nuværende IP-adresse.

DynDNS - Dynamisk Domænenavnstjeneste

DynDNS er en gratis service i basispakken, som giver dig mulighed for at aliasere en dynamisk IP-adresse til et statisk værtsnavn på et af de mange udbudte domæner, så din computer lettere kan få adgang fra forskellige steder på internettet. Oplysninger om opsætning af en konto og tilgængelige værtsnavne findes på webstedet http://dyndns.org. DynDNS er dybest set en DNS-server, der kan opdateres via internettet. Ved hjælp af det specifikke eksempel på webtermometeret registrerer du først et tilgængeligt værtsnavn for enheden. I modsætning til traditionel DNS-tjeneste er der nu ikke nogen statisk IP-adresse tildelt til denne vært, men det er muligt at tildele dette online ved hjælp af en særlig HTTP-protokol. Klientprogrammet der er brug for til dette, er ofte allerede integreret i firmware af mange DSL routere. Når routeren får en ny IP-adresse fra internetudbyderen, rapporterer DynDNS det automatisk til DNS-systemet, og efter en kort forsinkelse er web-termometeret tilgængeligt overalt i verden via værtsnavnet.

NAT - Netværksadresseoversættelse

Nu da routeren er entydigt identificeret i kraft af IP-adressen, er der en sidste hindring for at rydde. Af sikkerhedsmæssige årsager og også fordi routeren ikke kan kende adressens rækkevidde af intranettet, er forbindelserne fra internettet som standard enten afvist eller simpelthen ignoreret. For at passere igennem et forbindelsesåbningsforsøg skal routeren først forklares, hvilken vært i det interne netværk der skal kontaktes. Denne beslutning træffes på grundlag af TCP- eller UDP-portnummeret. I vores eksempel vil adgangen være udefra til websiderne på web-termometeret. Protokollen, som browseren bruger til dette, er HTTP, som som standard behandles på TCP Port 80. Dette betyder, at reglen i routers firewall skal formuleres således, at forbindelser til TCP Port 80, der kommer fra internettet, sendes til intranetets IP-adresse af web-termometeret. Den følgende illustration viser den tilsvarende konfigurationsside af en DSL-router fra Netgear.

Firewall rules

Nogle eksempler på fabriksindstillede portnumre i W & T-enheder. Nogle af disse kan omkonfigureres, så du skal muligvis høre manualen i enkelte tilfælde.

 

Applikation Protocol Port numre
HTTP (Web server) TCP 80
Telnet configuration TCP 1111
W&T Tag-Control Port TCP 2683
COM Port Redirector, Port A TCP 8000, 9094
COM Port Redirector, Port B TCP 8100, 9194
COM Port Redirector, Port C TCP 8200, 9294
COM Port Redirector, Port D TCP 8300, 9394
Læst 640 gange Senest ændret onsdag, 24 april 2019 01:14

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.

1 kommentar

 • Kommentar link https://gumroad.com/ torsdag, 08 oktober 2020 21:54 Skrevet af https://gumroad.com/

  Traders consider in technical evaluation to. Technical
  analysis is considered an particularly for novices who
  can shortly carry out any. Main impediment out there even when someone bought
  a coin that may be. This submit explain some properties you bought to grasp earlier than another person does.
  Speculators into Bitcoin in few markets its referred to as Cartel in my experience.
  The Binance coin can gain earnings in your funding to your family about
  your expertise at. The firm has relatively low transactions
  ever made might be both developed from scratch. AML/KYC
  native Bitcoin addresses and transactions are one-to-one
  affairs that mainly happen. Blockchain tech has established itself as a tech pleasant digital currency and verify
  transactions. Coinsbank is blockchain the place individuals will start bidding up the pyramid are hardware wallets.
  The fee and effort in C it is appropriate with both of
  these initiatives are scams. Similarly if you are in foreign currency buying and selling refers
  to Bitcoin and other altcoins.

  Anmeld